Oklava Baklavası
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Oklava Baklavası Tarifi İçin

Malzemeler

Oklava Baklavası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Şeker ve suyu tencereye ilave edip kısık ateşte iyice kaynatın. Kaynarken içine limon suyunu ekleyip 2 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın.
  2. Zeytinyağı, limon suyu, sirke ve yumurtaları bir kaba alıp karıştırın. Karıştırdığınız malzemelere unu ekleyerek yoğurun ve yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamurdan 12 adet beze çıkartın. Bezelerin üzerini örtüp 30 dakika dinlendirin. Üzerine nişasta serperek tek tek ince açın ve aralarına ceviz serperek hamurları hazırlayın.
  3. Açtığınız hamuru ikiye bölün ve kesilmiş yufkanın kenarından başlayarak oklavaya sarıp her iki ucundan tutup ortaya doğru sıkıştırın. Ardından hamurun içinden oklavayı çıkartın. Büzüştürülmüş hamurları tepsiye dizin ve bıçakla 5 cm uzunluğunda kesin.
  4. Eritilmiş tereyağını hamurun üzerinde kuru yer kalmayacak şekilde gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Biraz beklettikten sonra üzerine şerbetini döküp soğuyunca servis yapın.

Tarif Kategorileri

Tatlı Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Bayram Tatlıları Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Altın bilezik tatlısı
Şehrazat Tatlısı
Fincanda Kadayıf Tatlısı
Kesme irmik tatlısı
Balkız tatlısı
Havuç Dilim Baklava