Muska Baklava
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Muska Baklava Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için

İç malzeme için

Şerbet için

Üzeri için

Muska Baklava

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Hamur için gerekli olan tüm malzemeleri iyice yoğurun. Merdaneyle yufka inceliğinde açın. Sütü tencerede ısıtın. İrmiği ilave edip sürekli karıştırın. Şekeri ekleyip karıştırın ve kaynayınca ateşten alın. Cevizi ilave edip iyice harmanlayın. Açtığınız yufkanın 3 tanesini üst üste yerleştirin. 3 yufkada bir yağlayarak 9 yufka kullanın. Yufkaları dört parmak kalınlığında, uzun ve ince dikdörtgenler şeklinde kesin. Uçlarına harçtan paylaştırıp üçgen şekilde muska böreği gibi kapatın. Yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin. Üzerlerini yağlayıp 180 dereceye ayarlanmış fırında 30 dakika pişirip soğumaya bırakın. Bir tencerede su, toz şeker ve limon suyunu kaynatıp soğuk baklavaların üzerine dökün. Üzerlerine iri çekilmiş ceviz içi serperek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Şehrazat Tatlısı
Fincanda Kadayıf Tatlısı
Kesme irmik tatlısı
Balkız tatlısı
Havuç Dilim Baklava
Şileki Tatlısı