Muhallebili Baklava
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Muhallebili Baklava Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Şerbeti için

Üzeri için

Muhallebili Baklava

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Lezzet yemek tarifleri arasından yemeklerinizi seçtiyseniz şimdi sıra tatlı tarifleri bölümünden seçtiğiniz muhallebili baklava tatlısında. Şerbet için su, şeker ve limon suyunu bir tencerede kaynatıp soğumaya bırakın.

Süt, şeker, yumurta, un, irmik ve vanilyayı bir tencereye alın. Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın.

3 baklava yufkasını üst üste dizin ve 4 parmak kalınlığında şeritler halinde kesin. Uç kısmına 1 yemek kaşığı muhallebi yerleştirip muska şeklinde sarın. Yufkalar bitinceye kadar işlemi tekrarlayın.

Tereyağını eritin ve fırça ile üzerlerine sürün. 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkartıp 2 dakika beklettikten sonra üzerine şerbeti dökün. Soğuduktan sonra üzerine toz fıstık serpip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Bayram Tatlıları Tatlı Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Şehrazat Tatlısı
Fincanda Kadayıf Tatlısı
Kesme irmik tatlısı
Balkız tatlısı
Havuç Dilim Baklava
Şileki Tatlısı