Lor Peynirli Yufka Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Lor Peynirli Yufka Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Şerbeti için

Lor Peynirli Yufka Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Şerbeti için su ve şekeri tencereye alıp 10 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip şerbeti soğutun. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Lor peyniri, şeker, tarçın ve sütü çukur bir kaba alıp mikserle çırpın. Tereyağını tavaya alıp eritin. Her iki yufka arasına eritilmiş tereyağı sürerek 10 kat yufkayı üst üste tepsiye dizerek yerleştirin. Son yufkanın üzerine tereyağı sürüp lor peynirli karışımı yufka üzerine düzgün bir şekilde yayın. Kalan yufkaları da ikişerli gruplar halinde aralarına tereyağı sürerek tepsiye dizin. Keskin bir bıçakla istediğiniz büyüklükte kareler kesin. Üzerine kalan tereyağını sürün. Tepsiyi sıcak fırına yerleştirip 40 dakika pişirin. Sıcak yufkaların üzerine soğutulmuş şerbeti gezdirin. 1-2 saat bekletip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Bayram Tatlıları Tatlı Tarifleri Peynirli Tarifler Çay Saati Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Şehrazat Tatlısı
Fincanda Kadayıf Tatlısı
Kesme irmik tatlısı
Balkız tatlısı
Havuç Dilim Baklava
Şileki Tatlısı