Malzemeler
Süslemek için
Lezzet yemek tarifleri arasından yemeklerinizi seçtiyseniz şimdi sıra tatlı tariflerinde...
Şeftalileri ikiye kesip çekirdeklerini çıkarın ve elma gibi dilimleyin. Tavaya alıp esmer şekeri ilave edin. Kısık ateşte 2-3 dakika karıştırarak karamelize edin.
Krem şanti ve labne peynirini çukurbirkapta çırpın. Hazırladığınız karışımı iki ayrı kaseye paylaştırın. Birine antep fıstığı ekleyip tahta kaşıkla alttan üste doğru karıştırın. Her ikisinide buzdolabında hafif katılaşana kadar bekletin.
Acıbadem kurabiyelerini irili ufaklı doğrayın. Karamelize edilmiş şeftali dilimlerini sosuyla birlikte servis kadehlerine paylaştırın. Üzerlerine fıstıklı kremayı yayın. Ufalanmış acıbademi ilave edin.
Sade kremayı sıkma torbasına alıp kadehlerin üzerine dekoratif bir şekilde sıkın. Acıbadem kurabiyeleri ve antepfıstığı ile süsleyip servis yapın.