Kızartılmış Güllaç
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kızartılmış Güllaç Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Kızartmak için

Şerbeti için

Üzeri için

Kızartılmış Güllaç

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Şerbet için su, şeker ve limon suyunu bir tencereye alıp kaynatın. Soğumaya bırakın. Süt ve vanilyaları tencereye alıp kaynatmadan ısıtın.
  2. Güllaç yapraklarını ortadan ikiye kesin ve büyük bir tepsi içine yerleştirin. Kepçe ile üzerine süt gezdirerek yumuşatın.
  3. 2-3 yemek kaşığı ceviz içi serpip kalın rulo şeklinde sarın. Yumurtaları bir kaseye kırıp çatalla çırpın.
  4. Güllaç rulolarını yumurtaya bulayıp kızgın yağda altın sarısı oluncaya kadar kızartın.
  5. Sıcak güllaçları soğuyan şerbetin içine atarak birkaç dakika bekletin ve servis tabağına dizin. Üzerini toz fıstık ile süsleyerek servis yapın.

Püf Noktası:

  1. Güllacın içini ceviz yerine çekilmiş antep fıstığı ile doldurabilirsiniz.

Daha hafif bir versiyonu olan cevizli güllaç yapımına da mutlaka göz atın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Kızartma Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri Kuruyemişli Tarifler Bayram Tatlıları Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Şehrazat Tatlısı
Fincanda Kadayıf Tatlısı
Kesme irmik tatlısı
Balkız tatlısı
Havuç Dilim Baklava
Şileki Tatlısı