Kestane Püreli Tatlı
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kestane Püreli Tatlı Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Şerbeti için

Üzeri için

Kestane Püreli Tatlı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Yağ ile sütü karıştırın. Üç yufkayı aralarına bu karışımdan sürerek üst üste yayın. Kestane püresine pudra şekeri ilave edip karıştırın. Yufkaları oklavaya sarıp, iki tarafından iterek buruşturun. Oklavayı çıkarıp alın. Kalan boşluğa, küçük bir kaşık yardımıyla kestane püresi yerleştirin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alıp, önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakın. Fırından çıkan sıcak tatlıların üzerine soğuk şerbeti dökün. Dilimleyip, üzerlerine bolca tarçın serpin. Antep fıstığı ile süsleyerek dilimleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Şehrazat Tatlısı
Fincanda Kadayıf Tatlısı
Kesme irmik tatlısı
Balkız tatlısı
Havuç Dilim Baklava
Şileki Tatlısı