Kayıkta Kabak Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in tatlı tarifleri listesinden iyi bir seçim. Kayık şeklinde hazırlanmış kek hamuru içerisinde kabak tatlısı farklı sunumu ile sofralarınıza çok yakışacak. Dilerseniz klasik kabak tatlısı tarifimizi de deneyebilirsiniz. Siz ve malzemeleriniz hazırsanız tarifin detayları aşağıda. 

Kayıkta Kabak Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç malzeme için

Kayıkta Kabak Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yumurta akı ve yoğurdu çukur bir kapta mikserle çırpın. Un, kabartma tozu ve pudraşekerini ilave edip yoğurun.
  2. Kayık şekilli küçük tart kalıplarını yağlayın. Hazırladığınız hamuru merdaneyle açıp kalıpla kesin ve hamuru kalıbın içine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Soğumaya bırakın.
  3. Balkabağını kibrit çöpü şeklinde doğrayın. Tencereye alıp üzerine şeker serpin ve suyu ilave edin. Orta ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın.
  4. Pişen kabakları kayık şekilli tartların içine dekoratif şekilde yerleştirerek paylaştırın. Üzerlerine ceviz serpin. Servis yapın.
  Servis Önerisi
  • Servis esnasında antep fıstığı ya da fındık serpebilirsiniz. 
  • Yanında çay ile birlikte servis edebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Şeker ile birlikte kabakları kısık ateşte pişirin. 
  • Lezzet katması için kabaklar pişerken içerisine çubuk tarçın ve karanfil ekleyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Meyveli Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri Bayram Tatlıları Şerbetli Tatlı Tarifleri Diğer Tarifler Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Şehrazat Tatlısı
Fincanda Kadayıf Tatlısı
Kesme irmik tatlısı
Balkız tatlısı
Havuç Dilim Baklava
Şileki Tatlısı