Kare Baklava
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kare Baklava Tarifi İçin

Malzemeler

Kare Baklava

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Unu geniş bir kaba alın. Ortasını havuz şeklinde açıp yumurtalar ve tuzu ekleyin. Azar azar su ilave edip orta sertlikte bir hamur yoğurun. Hamura rulo şekli verip 75 gr’lık parçalar şeklinde ayırın. Hamurların üzerine nişasta serpip her biri 120 cm çapında açın. Yufkaların gerekirse kenarlarından keserek tepsi boyutuna getirin. Tepsiye ince bir kat yağ sürün. Yufkaların yarısının aralarına eritilmiş sadeyağ sürürek tepsiye dizin. İnce çekilmiş Antep fıstığı serpin. Kalan yufkaları da aynı şekilde tepsiye dizin. Küçük kareler şeklinde kesin. Kalan sadeyağı üzerine bol bol sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından alıp oda ısısına gelene kadar soğutun. Şerbeti için su ve şekeri tencereye alıp şurup kıvamına gelene kadar kaynatın. Sıcak şurubu baklavanın üzerine gezdirerek ekleyin. Şerbeti çekene kadar (tepsiyi bu arada hiç kıpırdatmayın) bekletip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Kuruyemişli Tarifler Bayram Tatlıları Yöresel Tarifler Şerbetli Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Altın bilezik tatlısı
Şehrazat Tatlısı
Fincanda Kadayıf Tatlısı
Kesme irmik tatlısı
Balkız tatlısı
Havuç Dilim Baklava