İrmiksiz Revani
Selin Hıdır
441 Tarif       0 Takipçi
İrmiksiz Revani
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İrmiksiz Revani; geleneksel tatları modern bir dokunuşla birleştiriyor! Yumuşacık, puf puf dokusu ve şerbetiyle her lokmada damağınızda tatlı bir iz bırakacak. İrmik yerine un kullanılarak yapılan bu revani, şerbetiyle tam kıvamında, hem hafif hem de doyurucu bir tatlı deneyimi sunuyor. İşte İrmiksiz Revani yapılışı, tarifi ve malzemeleri: 

Kesme İrmik Tatlısı tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon İrmiksiz Revani kaç kaloridir?

Bir porsiyon İrmiksiz Revani 350 kaloridir.

İrmiksiz Revani Tarifi İçin

Malzemeler

Kek için:

Şerbet için:

Üzeri için:

İrmiksiz Revani

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Şeker ve suyu bir tencereye alıp karıştırarak kaynamaya bırakın.
  2. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 10 dakika kaynatın.
  3. Limon suyunu ekleyip 2 dakika daha kaynatın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  4. Yumurtaları ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
  5. Yoğurt ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin.
  6. Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ekleyin ve spatula ile karıştırın.
  7. Yağlanmış dikdörtgen borcama veya yuvarlak bir tepsiye dökün.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, alt-üst ayarda yaklaşık 30 dakika pişirin.
  9. Kürdan testi ile kontrol edin, kürdan temiz çıkarsa fırından alın.
  10. Kek sıcakken, soğuk şerbeti üzerine gezdirin.
  11. Şerbeti çekmesi için 1-2 saat dinlendirin.
  12. Şerbetini çeken irmiksiz revaninin üzerine Hindistan cevizi veya Antep fıstığı serpiştirerek servis edin. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Hafif bir tatlı olduğu için yanında kaymak veya sade dondurma ile servis edebilirsiniz.
  • Üzerine birkaç tane nar tanesi ekleyerek renk ve lezzet katabilirsiniz.
  • Servis esnasında üzerine biraz tahin gezdirip dövülmüş ceviz serpebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Kek fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti dökerseniz daha iyi çeker ve kıvamı mükemmel olur.
  • Yumurtaları ve şekeri iyice çırparak kabartırsanız kekiniz daha yumuşak olur.
  • Kekin içinin tam olarak piştiğini anlamak için kürdanı batırın; temiz çıkarsa fırından alabilirsiniz.
  • Şerbeti çektikten sonra en az 1-2 saat dinlendirerek tam kıvamında servis edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Pratik Tatlı Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Çay Saati Tarifleri Tatlı Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri Farklı Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Tahinli Şekerpare
Milföyden Baklava
Süt Şerbetli Revani
Portakallı Şekerpare
Kahveli Un Helvası
Fıstıklı Şöbiyet