Havuç Dilim Baklava
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 20 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Çıtır çıtır bir tatlı şölenine hazır olun! İnce açılmış baklava hamuru ve antep fıstığı ile hazırlanan havuç dilim, en çok tercih edilen baklava çeşitlerinden biridir. Şerbetinde pancar şekeri ve su kullanılır. Malzemeler hazırsa, havuç dilim baklava tarifi için detaylara geçebiliriz. 

Ev yapımı baklava tariflerine de göz atın.

1 Dilim Havuç Dilimi Baklava Kaç Kalori?

1 dilim havuç dilimi baklava, yaklaşık 450 kalori değerindedir. Ancak içinde kullanılan malzemelere göre kalorisi değişiklik gösterebilir.

Havuç Dilim Baklava Tarifi İçin

Malzemeler

İçindekiler:

Hamur için:

İç harcı:

Şerbeti için:

Havuç Dilim Baklava

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Buğday unu, yumurta, tuz ve su karıştırılarak hamur elde edilir. 
  2. Hamur dinlendikten sonra eşit bezelere ayrılarak sırasıyla nişasta yardımı ile açılımı gerçekleştirilir. 
  3. Alt döşeme sırasında 20 kat yufka ve arasına iri fıstık ilavesi yapılır. 
  4. Ve üstüne 20 kat daha yufka serilen tepsi, kesim aşamasına geçer ve sade yağla buluşturulur. 
  5. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında, yaklaşık 40-45 dakika kadar pişirilen baklavanın soğumasına izin verilmeden, 108-110 derecedeki şerbet ile buluşturulur.

Tarif Kategorileri

Şerbetli Tatlı Tarifleri Bayram Tatlıları Çay Saati Tarifleri Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Altın bilezik tatlısı
Şehrazat Tatlısı
Fincanda Kadayıf Tatlısı
Kesme irmik tatlısı
Balkız tatlısı
Şileki Tatlısı