Halka Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Taze ve çıtır çıtır Halka Tatlısı ile tatlı keyfinizi zirveye taşıyın! Geleneksel şerbetin hafifçe şekerlenmiş haliyle buluştuğu, hamurunun yumuşacık içi ve dışının çıtır çıtır dokusuyla, her lokmada kendinizi bir tatlı şöleninde hissedeceksiniz. Özenle hazırlanan bu eşsiz tatlı, misafirlerinizi etkilemek ve tatlı krizlerinize son vermek için ideal. Malzemeler hazzırsa halka tatlısı tarifine geçebiliriz.

Tulumba Tatlısı tarifi için göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon halka tatlısı kaç kaloridir?

Bir porsiyon halka tatlısı 420 kaloridir?

Halka Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için:

Şerbeti için:

Kızartmak için:

Üzeri için:

Halka Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  Servis Önerisi
  • Üzerine kıyılmış fındık, ceviz veya antep fıstığı serpiştirerek tatlıyı zenginleştirin.
  • Tatlıyı bir süre beklettikten sonra soğuk servis ederek şerbetin iyice çekmesini sağlayın.
  • Bir top vanilyalı veya sade dondurma ile servis edebilirsiniz.
  • Küçük porsiyonlar halinde, tek tek servis yaparak misafirlere kolaylık sağlayabilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Hamur, yumuşak ve elastik olmalı, ele yapışmamalıdır. Hamur çok sert olursa tatlılar kuru olabilir, çok yumuşak olursa şekil vermekte zorlanabilirsiniz.
  • Derin ve soğuk yağda, kısık ateşte kızartmalısınız.

Tarif Kategorileri

Bayram Tatlıları Tatlı Atıştırmalık Tarifler Çay Saati Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri Kızartma Tarifleri Video Tarifler Tatlı Tarifleri MasterChef Tarifleri

Benzer Tarifler

Altın bilezik tatlısı
Şehrazat Tatlısı
Fincanda Kadayıf Tatlısı
Kesme irmik tatlısı
Balkız tatlısı
Havuç Dilim Baklava