Haletiye
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Haletiye Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Şerbet için

Haletiye

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Şerbet için şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın. Gül suyunu ekleyip şerbeti ocak üzerinden alın ve soğutun. Bir tencereye 1.5 su bardağı süt, yarım su bardağı su, ezilmiş damla sakızı ve toz şekeri ilave edip kaynatın. Ayrı bir kaba un, nişasta, kalan süt ve suyu alarak iyice çırpın. Bu karışımı kaynamakta olan karışıma ilave edin ve sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. Islatılmış tepsiye 1 cm kalınlığında olacak şekilde dökün. Buzdolabında 2-3 saat soğutun. Küp şeklinde kesin. Şerbeti 4 bardağa paylaştırın. Küp şeklindeki muhallebileri ekleyin. Mevsim meyvelerini de ekleyip soğuk servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Şehrazat Tatlısı
Fincanda Kadayıf Tatlısı
Kesme irmik tatlısı
Balkız tatlısı
Havuç Dilim Baklava
Şileki Tatlısı