Gazete Baklavası
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Gazete Baklavası Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

Şerbeti için

İç harcı için

Açmak için 

Üzeri için

Gazete Baklavası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Baklava hamuru için, un, yumurta, kabartma tozu, yoğurt, maden suyu ve eritilmiş tereyağı, sirke ve limon suyunu geniş bir karıştırma kabına alın. Tüm malzeme iyice yoğurun. Hamur bezelere ayırıp unlanmış tezgaha alın. Baklavanın şerbeti için şeker ve suyu geniş bir tencereye alarak kaynatın. 
  2. Dinlenen hamurları aralarına nişasta serperek incecik açın. Açtığınız yufkaları oklavaya sarıp büzün. Büyükçe bir kağıdın üzerine açarak oklavadan ayırın. Diğer bezeleri de aynı şekilde açıp kağıdın üzerine yerleştirin. 
  3. Kağıdın üzerinde dinlenen yufkanın üzerine ceviz serpin. Kağıdı iki ucundan tutarak kaldırın ve yufkanın sarılmasını sağlayın. Üçer cm arayla dilimleyin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine boşluk bırakmadan yerleştirin. 
  4. Tereyağını eritin. Üzerindeki köpüğü alıp tepsideki baklavaların üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Soğuyan şerbeti sıcak baklavanın üzerine döküp Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.
  5. Özel günlerin ve bayramların vazgeçilmezi haline gelen şerbetli tatlılar sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, pratik bir şekilde hazırlanan etimek tatlısını deneyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Bayram Tatlıları Yöresel Tarifler Tatlı Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri İç Anadolu Yemekleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Şehrazat Tatlısı
Fincanda Kadayıf Tatlısı
Kesme irmik tatlısı
Balkız tatlısı
Havuç Dilim Baklava
Şileki Tatlısı