Elmalı Kadayıf
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Elmalı Kadayıf Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Dolgusu için

Şurup için

Elmalı Kadayıf

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Dolgusu için elmaların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Limon suyu ekleyip karıştırın. 2 yemek kaşığı tereyağını tavada eritip elma, üzüm, badem, şeker ve tarçını ekleyin. Suyu ilave edip orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. 200 gr tereyağını eritin. Kadayıftan parçalar koparıp tel tel ayırın. Üzerine kaşıkla sıcak tereyağını döküp her tarafına bulaşmasını sağlayın. Düz bir zeminde el büyüklüğünde bastırın. Elma karışımından bir miktar içine yerleştirip sıkıca sarın. Fırın tepsisine dizin. Tüm malzeme bitinceye kadar işlemi tekrarlayın. Üzerine fırça ile kalan tereyağını sürüp 175 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Kadayıf pişerken şurubu hazırlayın. Şurup için, şeker ve suyu tencereye alıp 5-8 dakika kaynatın. Ocaktan alıp limon suyunu ekleyin. Fırından çıkan kadayıfların üzerine sıcak şurubu gezdirin ve dinlenmeye bırakın. Soğuduktan sonra servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri Kuruyemişli Tarifler Bayram Tatlıları Yöresel Tarifler Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Şehrazat Tatlısı
Fincanda Kadayıf Tatlısı
Kesme irmik tatlısı
Balkız tatlısı
Havuç Dilim Baklava
Şileki Tatlısı