Ekmek Kadayıfı
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 16 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Türk mutfağının önemli lezzetleri arasında yer alan ekmek kadayıfı tatlısı, Afyon ile özdeşleşmiştir. Ekmek arasına ceviz veya fıstık konulur. Şerbetli olduğu için, şeker değeri yüksektir. Künefe ve kadayıf tatlıları ile benzerlik gösterir. Ekmek kadayıfı nasıl yapılır sorusuna cevap bulmak için tarife başlayabiliriz.

Kızarmış ekmek dilimleri ile kolayca hazırlanan ev yapımı etimek tatlısına göz atmayı unutmayın.

Ekmek Kadayıfı Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Şerbet için

Üzeri için

Ekmek Kadayıfı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kadayıfı yüksek kenarlı geniş bir tepsiye yerleştirin. Üzerini örtecek kadar kaynar suyu döküp tepsiyle kapatın.
  2. Su soğuyunca kadayıfın üzerine bastırarak suyunu süzdürün (gerekirse fazla suyunu kağıt havlu ile alabilirsiniz)
  3. Şerbet için, su ve şekeri tencerede şurup kıvamında kaynatın. Limon suyunu ekleyip ocaktan alın.
  4. Kalan 1 su bardağı şekeri bir kapta 2 çorba kaşığı su ile karıştırın. Kısık ateşte devamlı karıştırarak şekeri karamelize edin.
  5. Karamel rengini alınca hazırladığınız şerbete ekleyip karıştırın. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın.
  6. Ekmek kadayıfını ocağın üzerine alın.  Karamelli şerbetin yarısını üzerine gezdirip dökün.
  7. Tepsiyi sık sık çevirerek kısık ateşte pişirin ve şerbetini çektikçe üzerine tekrar şerbet ilave ederek 45 dakika pişirin.
  8. Ekmek kadayıfını soğuyunca dilimleyip kaymakla servis yapın. Afiyet olsun.

Özel günlerde yapabileceğiniz nefis şerbetli tatlılara buradan ulaşabilirsiniz. Bursa'nın meşhur lezzetleri arasında yer alan kolay kemalpaşa tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Bayram Tatlıları Şerbetli Tatlı Tarifleri MasterChef Tarifleri Ekmek Tarifleri Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Şehrazat Tatlısı
Fincanda Kadayıf Tatlısı
Kesme irmik tatlısı
Balkız tatlısı
Havuç Dilim Baklava
Şileki Tatlısı