Dolgulu İrmik Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İç dolgusunda kakaolu kek, susam, ceviz ve hindistan cevizi kullanılan dolgulu irmik tatlısını, çok seveceğinizden eminiz!

Kolay irmik tatlısı tarifini de deneyin.

Dolgulu İrmik Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Dolgusu için

Şerbeti için

Dolgulu İrmik Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Şerbet için şeker ile suyu kaynatın. Kaynamaya başladıktan 7-8 dakika sonra limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın. 
  2. Hamur için gerekli malzemeleri derin bir kapta yoğurun. Ayrı bir yerde dolgu için gerekli malzemeleri karıştırın. Dolgudan uzun rulo şeklinde çubuklar hazırlayın. 
  3. İrmik hamurundan portakal büyüklüğünde bezeler koparıp dar dikdörtgen şekilde açın. Ortasına rulo haline getirdiğiniz dolguyu yerleştirip arasında kalacak şekilde yuvarlayın. 
  4. 2 parmak kalınlığında verev şekilde dilimleyin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından çıkarıp ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine şerbeti dökün. Bir saat dinlendirdikten sonra servis yapın.

Tarif Kategorileri

Tatlı Atıştırmalık Tarifler Tatlı Tarifleri Atıştırmalık Şerbetli Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Şehrazat Tatlısı
Fincanda Kadayıf Tatlısı
Kesme irmik tatlısı
Balkız tatlısı
Havuç Dilim Baklava
Şileki Tatlısı