Damla Sakızlı Lokma Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Damla Sakızlı Lokma Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Şerbet için

Kızartmak için

Süslemek için

Damla Sakızlı Lokma Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İlk önce şerbeti hazırlayın. Toz şeker, su ve limon suyunu bir tencereye alın. Kısık ateşte 20 dakika kaynatıp soğumaya bırakın.
  2. Mayayı ılık su ve 1 yemek kaşığı şekerle bir kasede eritin. Unu geniş bir kaba eleyin. Ortasını havuz gibi açın.
  3. Mayalı suyu, havanda ezilmiş damla sakızı ve tuzu ekleyip iyice karıştırın. Gerektiği takdirde ılık su ilave edin.
  4. Hamurun üzerini örtün ve yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın. Yağı bir tencereye alıp kızdırın.
  5. Lokma için hazırladığınız hamuru elinizle sıkarak ıslatılmış bir çay kaşığı ile lokma parçalarını koparıp kızgın yağın içine atın.
  6. Karıştırarak altın rengini alıncaya kadar pişirin. Lokmaları kevgirle çıkarıp şerbetin içine atın. Bir iki dakika bekletin ve servis tabağına alın. Üzerine fıstık ve tarçın serperek servis yapın. Afiyet olsun.

Kaymak ve dondurma ile birlikte sunabileceğiniz klasik lokma tatlısına buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Şehrazat Tatlısı
Fincanda Kadayıf Tatlısı
Kesme irmik tatlısı
Balkız tatlısı
Havuç Dilim Baklava
Şileki Tatlısı