Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan bülbül yuvası, şerbetli bir tatlıdır. Adını, yuvarlak şeklin ortasına çukur açılmasından dolayı almıştır. Hamur haline getirildikten sonra pişirilen ve içi antep fıstığı ile doldurulan bu tatlı, özellikle bayram zamanlarında ikram edilir. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde sık sık tüketilir. Malzemeleriniz hazırsa, lezzeti ile tadına doyamayacağınız bülbül yuvası tarifine başlayabiliriz.
Özel günlerin kurtarıcısı olan şerbetli tatlılar sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, pratik bir şekilde hazırlanan şekerpare tarifine göz atabilirsiniz.
Malzemeler
Şerbeti için
Üzeri için
Bülbül Yuvasının Püf Noktaları Nelerdir?
1 Porsiyon Bülbül Yuvası Kaç Kaloridir?
Bülbül yuvasının bir porsiyonu 450, bir adedi ise yaklaşık 270 kaloridir. Yağ, şeker ve karbonhidrat değeri yüksek olduğu için, kilo kontrolünde olanların ölçülü bir şekilde tüketmesi önerilir.