Ballı Revani
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Şerbetinde bal kullanılan ballı revani, bayram sofralarının vazgeçilmezi olacak niteliktedir. 

Dilerseniz klasik revani tatlısı tarifini de deneyebilirsiniz. 

Ballı Revani Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Şerbeti için

Ballı Revani

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Ayçiçeği yağı, yumurta, şeker ve sütü derin bir kapta çırpın. Un, irmik, karbonat ve ceviz içini ilave edip çırpın. Geniş kenarlı ısıya dayanıklı cam bir kabı yağlayıp karışımı aktarın. 170 dereceye ayarlı fırında 45 dakika pişirin. Şerbeti için su, bal ve şekeri kaynatın. Kaynamaya yakın limon suyunu ilave edin. Soğumaya bırakın. Revaniyi fırından alıp, sıcakken soğuk şerbeti üzerine gezdirin. 1 saat dinlendirin. Antep fıstığı ve frambuazla süsleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Fincanda Kadayıf Tatlısı
Kesme irmik tatlısı
Balkız tatlısı
Havuç Dilim Baklava
Şileki Tatlısı
İrmikli Revani