Ayvalı Baklava
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ayvalı Baklava Tarifi İçin

Malzemeler

İç harcı için

Şerbeti için

Ayvalı Baklava

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Şerbeti için su ve toz şekeri geniş bir tencereye alın. Ara ara karıştırarak şeker tamamen eriyinceye kadar kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. 
  2. İç harcı için, soyup rendelediğiniz ayvaları bir tencereye alın. Toz şeker ve ezdiğiniz karanfili ilave edin. Ayvalar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20 dakika kısık ateşte pişirin. 
  3. Baklava yapacağınız tepsisinin tabanını erittiğiniz tereyağı ile yağlayın. 10 baklava yufkasını aralarına tereyağı sürerek üst üste dizin. Onuncu yufkanın üzerine ayvalı iç harcından yayın.  Kalan baklava yufkalarını da aralarına tereyağı sürerek üst üste dizin ve ayvalı harcın üzerine yerleştirin.Kalan tereyağını da yufkaların üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. 4 Baklavayı fırından alın. Baklava sıcakken üzerine soğuyan şerbeti gezdirin. Baklavanın şerbeti iyice çekmesi için bir saat kadar dinlendirin. Dilimleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Tatlı Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Altın bilezik tatlısı
Şehrazat Tatlısı
Fincanda Kadayıf Tatlısı
Kesme irmik tatlısı
Balkız tatlısı
Havuç Dilim Baklava