Acıbademli Revani
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Acıbadem aromasıyla zenginleştirilen revani, hafif ve lezzetli tadıyla sofraların vazgeçilmezi olacak niteliktedir.

Tam ölçülü revani tarifimizi de deneyin.

Acıbademli Revani Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Şerbeti için

Üzeri için

Acıbademli Revani

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Şerbeti için su ve toz şekeri kaynatın. Limon suyunu ekleyin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Yumurtalarla toz şekeri iyice çırpın. 
  2. Yoğurt, Ayçiçeği yağı, irmik ve unu ilave edin. En son kabartma tozu ve acıbadem aromasını ekleyip karıştırın. Fırın tepsisini yağlayın ve hamuru tepsiye aktarın. 
  3. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkar çıkmaz soğuyan şerbeti üzerine dökün. 
  4. Ilındıktan sonra dilimleyin. Şerbeti iyice çekince servis tabaklarına alın. Üzerine toz Antep fıstığı ve Hindistan cevizi serperek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Fincanda Kadayıf Tatlısı
Kesme irmik tatlısı
Balkız tatlısı
Havuç Dilim Baklava
Şileki Tatlısı
İrmikli Revani