Yaban mersini ve şekeri sos tenceresinde pişirin. Nişasta ekleyip koyulaşıncaya kadar karıştırın ve soğumaya bırakın. Bisküvileri mutfak robotunda toz haline getirin ve eritilmiş tereyağı ekleyerek karıştırın. Baton kek kalıbına streç film serip bisküvi karışımını bastırarak yayın. 180 derece fırında 10 dakika pişirip derin dondurucuda bekletin. Yaban mersinli kat için, labne peyniri, şeker ve yoğurdu mikserle çırpın. Ayrı bir kapta kremayı çırpın ve iki karışımı birbirine ekleyin. Bir kaseye 3 yemek kaşığı su alın ve jelatini üzerine serpiştirerek 10 dakika bekletin. Katılaşan jelatini cezvede eritin. Hazırladığınız yaban mersini sosunun yarısını ve jelatini ekleyip karıştırın. Karışımı bisküvi tabanının üzerine yayın. Derin dondurucuda 1 saat bekletin. Frambuazları blender'da çekerek püre haline getirin. Jelatini aynı şekilde hazırlayın. Yoğurt, krema ve şekeri bir kapta mikserle çırpın. Frambuaz püresi ve eritilmiş jelatini ekleyerek karıştırın ve pastanın üzerine yayın. Derin dondurucuya alarak en az 1.5 saat bekletin. Kalan yaban mersini sosunu üzerine dökerek servis yapın.