Tabanı için
Dolgusu için
Üzeri için
Dondurulmuş yaban mersinini 2 yemek kaşığı su ile birlikte tavaya alın ve yumuşayıncaya kadar pişirin. Blender’dan geçirerek püre haline getirin. Bisküvileri mutfak robotunda çekerek un haline getirin. Eritilmiş tereyağını ekleyip karıştırın ve yağlı kağıt serili kelepçeli kek kalıbının tabanına bastırarak yayın. Derin dondurucuda bekletin. Suyu küçük bir kaseye alın. Üzerine toz jelatini serpiştirip bekletin. Labne peyniri, vanilya ve pudra şekeri mikserle çırpın. Kremayı ekleyerek çırpmaya devam edin. Yaban mersini püresini ekleyin. Jelatini mikrodalga fırında ya da cezveye aktararak ocakta eritin ve kremaya karıştırın. Karışımı bisküvi tabanının üzerine yayın ve derin dondurucuda en az 2 saat bekletin. Üzerini taze yaban mersini, rendelenmiş limon kabuğu taze nane ve pudra şeker ile süsleyerek servis yapın.