Portakallı Ve Çikolatalı Baton Pasta
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Portakallı Ve Çikolatalı Baton Pasta Tarifi İçin

Malzemeler

Kek için

Dolgusu için

Ganaj için

Portakallı Ve Çikolatalı Baton Pasta

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Yumurta ve şekeri mikserle çırpın. Yoğurt, un, kakao, kabartma tozu ve portakal suyunu ekleyip karıştırın. Karışımı yağlanmış baton kek kalıbına aktarıp 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Izgara teli üzerine alın.

Krem şantiyi soğuk süt ile katılaşıncaya kadar çırpın. Gıda boyası, aroma ve rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyip karıştırın ve 20 dakika buzdolabında soğutun.

Keki enlemesine ortadan ikiye kesin. Krem şantiyi iki kek arasına yayın. Üzerini çırpılmış krema ile incecik sıvayıp 1 saat buzdolabında bekletin.

Kremayı kaynatmadan ısıtın. Çikolatayı parçalara bölüp ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Ara ara karıştırarak soğumaya bırakın. Pastayı buzdolabından çıkartıp çikolatalı ganajı üzerine dökün. Çırpılmış krema, rendelenmiş portakal kabuğu, kakao ve çikolata ile süsleyin. Buzdolabında bekletip servis yapın.

 

Tarif Kategorileri

Meyveli Tatlı Tarifleri Pasta Tarifleri Çay Saati Tarifleri Çikolatalı Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Kara Gelin Pastası
Dakuaz Pasta
Hindistan Cevizli Rulo Pasta
Çilekli Alman pastası
Chaja Pasta
Kakaolu Pandispanya