Fırını 180 dereceye ayarlayın. 22 cm’lik kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serin. Un, kakao ve tuzu bir kaba eleyin. Tereyağı ve çikolatayı birlikte benmari usulü eritin. Soğumaya bırakın. Yumurta ve şekeri bir cam kaseye alın. Kaseyi içinde kaynar su bulunan bir tencerenin üzerine yeerleştirin. Karışımı mikserle 5-6 dakika çırpın. Kaseyi tencerenin üzerinden alın ve harcı 5 dakika daha çırpmaya devam edin. Un karışımını kaşık kaşık ekleyin. Tereyağı-çikolata karışımını da ekleyip karıştırın. Hamuru kalıba aktarıp 25 dakika ya da kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Şeker ile suyu sos tenceresine alıp şeker eriyinceye kadar kaynatın. Limon suyunu ekleyip soğumaya bırakın. Kiraz, şeker ve suyu ayrı bir sos tenceresinde 4-5 dakika kaynatın. Kirazları içinden alarak suyunu yüksek ateşte kıvamı koyulaşıncaya kadar kaynatın. Soğumaya bırakın. Suyu bir kaseye alıp toz jelatini üzerine serpiştirin ve 10 dakika bekletin. Kremadan yarım çay bardağı kadar ayırıp kalanını mikserle kıvamı koyulaşıncaya kadar çırpın. Çikolatayı benmari usulü eritip kremaya karıştırın. Ayırdığınız kremayı ısıtıp jelatini içinde eritin ve çikolatayı kremaya karıştırın. Kelepçeli kek kalıbın çemberini servis tabağına alın. Soğuyan keki enine ortadan ikiye kesin ve ilk parçayı çemberin tabanına yerleştirin. Şeker şurubunun yarısını kekin üzerine kaşıkla gezdirin. Kremanın yarısını yayıp üzerine kiraz ile karadutun yarısını serpiştirin. Kekin diğer parçasını üzerine kapatın ve kalan şurup ile ıslatın. Kiraz ve karadutları dizip kalan kremayı üzerine yayın. Buzdolabında en az 3-4 saat soğutun. Pastanın üzerini çikolata ruloları, file fıstık, kiraz ve karadut ile süsleyerek servis yapın.