Kelebek Pasta
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kelebek Pasta Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Kelebek Pasta

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yumurtalar, süt, oda ısısında bekletilmiş tereyağı, un, tozşeker, kabartma tozu, ceviz ve vanilyayı çukur bir kaba alıp mikserle pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın.
  2. Yuvarlak fırın kalıbını yağlayıp un serpin. Hamuru döküp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin.
  3. Fırından çıkarıp ılınmaya bırakın. Kekin önce üzerini hafif kesip çıkarın. Sonra ortadan ikiye kesin.
  4. Puding ve sütü paket üzerindeki tarif gibi hazırlayıp ılınmaya bırakın. Çilekleri temizleyip 7-8 tanesini ayırın. Kalanları dilimleyin ve kararmaması için limonlu suda bekletin.
  5. Kek dilimlerini kelebek motifi gibi, yuvarlak kısımları sırt sırta gelecek şekilde hafif eğik olarak tabağa yerleştirin.
  6. Üzerine pudingi sürüp çilek dilimlerini ilave edin. Kelebeğin gövdesi için bütün çilekleri 2 kek diliminin arasına yerleştirin.
  7. Tart jölesini paket üzerindeki tarif gibi hazırlayıp fırçayla çileklerin üzerine sürün. Jöle katılaşınca servis yapın.

Tarif Kategorileri

Pasta Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Özel Günler

Benzer Tarifler

Dakuaz Pasta
Hindistan Cevizli Rulo Pasta
Çilekli Alman pastası
Chaja Pasta
Kakaolu Pandispanya
Halleyli Pasta