Fraiser
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 2 saat 10 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yumuşak süngerimsi keki, keki ıslatan çilek sosu ve lezzetli kreması ile fraiser, dünya genelinde klasikleşmiş bir pastadır. 'Strawberry shortcake olarak da bilinen fraiser, çilek aromasının yoğun olduğu bir tatlıdır. Malzemeleriniz hazırsa fraiser tarifinin detayları aşağıda. 

Alternatif pasta tarifleri için amonyaklı pasta ve damat pastası tariflerine de göz atabilirsiniz.

Fraiser Tarifi İçin

Malzemeler

Pandispanya için:

Krema için:

Çilek sosu için:

Fraiser

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pandispanya yapımı ile başlayın. Tereyağını eritin, soğusun. 
  2. Yumurta, şeker ve vanilya bir kapta kabarana kadar çırpılır. 
  3. Un yavaşça eklenir. 
  4. Tereyağı eklenerek, karıştırılır. 
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. 
  6. Krema yapımı için süt ve vanilya kaynatılır.
  7. Yumurta, şeker ve nişasta ayrı bir yerde çırpılır ve yavaş yavaş kaynayan süt eklenerek çırpılır. Süzülerek geri ocağa alarak kıvam alana kadar pişirilir. 
  8. Ocaktan aldıktan sonra çırparak soğutulur. Çırparken bir yandan yavaş yavaş küp tereyağları ekleyin ve dolapta soğutmaya bırakın.
  9. Çilek sos için olan bütün malzemeler tencereye alınarak pişirilir. 5 dakika kaynatılır ve süzgeçten geçirilir. 
  10. Birleştirmek için pandispanyayı ortadan ikiye bölün ve çilek sosu alt katmana dökün, kenarlara çilekleri dizin ve kremayı ortasına sıkın. 
  11. Üst pandispanyayı da koyarak süsleyin ve servis edin. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Fransız Mutfağı Pasta Tarifleri Amerikan Mutfağı Yemekleri Kek Tarifleri Kremalı Tatlılar

Benzer Tarifler

Kara Gelin Pastası
Dakuaz Pasta
Hindistan Cevizli Rulo Pasta
Çilekli Alman pastası
Chaja Pasta
Kakaolu Pandispanya