Fatih Sarması
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Fatih Sarması Tarifi İçin

Malzemeler

Pandispanya hamuru için

Elmalı püre için

Süslemek için

Fatih Sarması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle


Özel günlerimize uygun yemek tarifleri arasında üst sıralarda bulunan yemeğimize başlayalım.

Yumurtaların sarılarını aklarından ayırıp ayrı kaselerde çırpın. Limonun kabuğunu rendeleyin, suyunu sıkıp ayırın.

Hamur yoğurma kabına un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyin. Ortasını havuz gibi açıp tozşeker, yumurta sarıları ve aklarını azar azar ilave ederek yoğurun.

Yağlanmış fırın tepsisine hazırladığınız pandispanya hamurunu ince bir tabaka olacak şekilde dökün. Önceden ısıtılmış fırında pandispanya kıvamına gelinceye kadar pişirin. Fırından alıp ılınmaya bırakın.

Sos için, elmaların kabuklarını soyup rendeleyin. Bir tavaya alıp şekerle birlikte karamelize edin. Su ve limon suyunu ekleyip karamelize etmeye devam edin. Suyunu çekince ocaktan alın. Ilınmaya bırakın.

Pandispanya hamurunu düz bir zemine alın. Üzerine elmalı şerbeti sürün. Rulo şeklinde özenle sarın. İsteğe göre kaymak, vişne taneleri ve antepfıstığı ile süsleyip soğuk servis yapın.


Tarif Kategorileri

Meyveli Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Tatlı Tarifleri Kek Tarifleri Pasta Tarifleri

Benzer Tarifler

Kara Gelin Pastası
Dakuaz Pasta
Hindistan Cevizli Rulo Pasta
Çilekli Alman pastası
Chaja Pasta
Kakaolu Pandispanya