Çilekli Pasta
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Gülgiller familyasından olan çileğin ana vatanı Amerika'dır. Türkiye'de en çok Mersin'de yetiştirilen bu meyve, aromatik bir tada sahiptir. Virüs ve enfeksiyonlara karşı vücudun savunma mekanizmasını güçlendirir. Antioksidan özelliğinin yanı sıra kalp sağlığına da iyi gelir. İçeriğinde bulunan lifler sayesinde kalori değeri oldukça düşüktür. Yaz meyvesi olarak sunulan çilek, en başta pasta olmak üzere birçok tatlı tarifinde kendine yer bulur. Malzemeleriniz hazırsa, çilekli pasta tarifine başlayabiliriz.

1 Porsiyon Çilekli Pasta Kaç Kaloridir?

Standart malzemelerle hazırlanan bir porsiyon çilekli pasta, yaklaşık 260 kaloridir. Orta boyutlarla kesilmiş bir dilim pasta ise, ortalama 400 kaloridir. Besin değerleri bakımından zengin olsa da, kilo ve şeker kontrolünde olanların ölçülü bir şekilde tüketmesi önerilir.

Çilekli Pasta Tarifi İçin

Malzemeler

Pastacı kreması için

Arası ve üzeri için

Çilekli Pasta

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pandispanya için; yumurtaları ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın. Elenmiş unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edin.
  2. Spatula ile alttan üste doğru havalandırarak köpüğü söndürmeden karıştırın. Orta boy bir kelepçeli kalıbın tabanını yağlı kağıtla kaplayıp, hamuru kalıbın içine dökün.
  3. Fırının alt rafına ısıya dayanıklı, içi su dolu bir kap koyun. Kelepçeli kalıbı da orta rafa yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40-45 dakika pişirin.
  4. Pastacı kreması için; tereyağı ve krema dışındaki tüm malzemeyi sos tenceresine alın. Çok kısık ateşte, muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  5. İndirmeye birkaç dakika kala tereyağını, kremayı ve beyaz çikolatayı ekleyin. İyice karıştırıp pütürsüz bir kıvam elde edince ocaktan alın. Arada bir çırpıp pütürleşmesini önleyerek soğutun.
  6. Pişen pandispanyayı enine ikiye kesin, arasına önce pastacı kremasını yayın, hemen üzerine doğranmış çilekleri ve krokan parçalarını serpin. Üzerine ikinci pandispanya katı yerleştirin. Kremadan yayın. Yapraklarıyla birlikte bütün çilekleri de yerleştirip soğutun ve dilimleyin. Şimdiden afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Özel gün ve kutlamalarda çilekli pastayı, yanına çok yakışan muzlu smoothie ile birlikte servis edebilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Pandispanyanın tadını dengelemek için, içerisine bir çay kaşığı karbonat ilave edin.
  • Kullanacağınız tereyağı ve yumurtaları buzdolabından çıkartarak oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
  • Krema koyu olursa, üzerine azar azar süt ekleyin.
  • Pandispanya harcı sulu olursa, elenmiş un takviyesi yapın.
  • Pastanın lezzetini arttırmak için, servis etmeden önce frambuaz ve böğürtlen sosu ile süsleyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Pasta Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Dakuaz Pasta
Hindistan Cevizli Rulo Pasta
Çilekli Alman pastası
Chaja Pasta
Kakaolu Pandispanya
Halleyli Pasta