Yaban Mersinli Tiramisu
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yaban mersinlerinin eşsiz lezzetiyle Tiramisu'nun buluşması: Yaban Mersinli Tiramisu! İtalyan mutfağının efsane tatlısı Tiramisu, yaban mersinleriyle yeniden yorumlanıyor. Kremsi mascarpone peyniri ve yaban mersinlerinin muhteşem uyumuyla damaklarınızda iz bırakacak. Hafifliği ve tazeliğiyle sizi cezbedecek olan Yaban Mersinli Tiramisu, her lokmasıyla tatlı bir keyif sunuyor. Özel günlerde veya çay saatlerinizde bu enfes tatlıyı keyifle tüketebilirsiniz. İşte gelelim Yaban Mersinli Tiramisu yapımına.

Çilekli Tiramisu tarifi için göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Yaban Mersinli Tiramisu kaç kaloridir?

Bir porsiyon Yaban Mersinli Tiramisu 320 kaloridir.

Yaban Mersinli Tiramisu Tarifi İçin

Malzemeler

Kreması için;

Üzeri için:

Yaban Mersinli Tiramisu

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Derin bir karıştırma kabına 4 adet yumurtayı kırın.
  2. Üzerine pudra şekerini ilave edip çırpmaya başlayın.
  3. Mascarpone peynirini ekleyip çırpmaya devam edin.
  4. Başka bir kasede krem şantiyi soğuk süt ile çırpın.
  5. Krem şanti karışımını yumurtalı karşıma yavaş yavaş yedirin.
  6. Kremayı buzdolabında dinlendirin.
  7. Sütü ocakta ısıtın ve bir kaseye alın.
  8. Kedi dillerini süte batırın ve kullanacağınız borcama dizin.
  9. Üzerine yabanmersini reçelini ilave edip eşit bir şekilde yayın.
  10. Reçelin üzerine kremayı ekleyin ve bir spatula yarımdıyla düzleyin.
  11. Aynı işlemi tekrardan uygulayın.
  12. 2 kat olacak şekilde uyguladığınız işlemin en üst kısmına yaban mersinlerini dizin.
  13. Yaban Mersinli tiramisu servise hazır. Afiyet olsun.





Bu gönderiyi Instagram'da gör











Lezzet Dergisi (@lezzet_dergisi)'in paylaştığı bir gönderi

  Servis Önerisi
  • Çilek dilimleri veya çikolata parçalarıyla da servis edebilirsiniz.
  • Bir fincan espresso ile servis edebilirsiniz.
  • Taze nane yaprakları ile süsleyebilirsiniz.
  • Yanına vanilyalı dondurma veya taze meyvelerle servis yapabilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Yumuşak ama aynı zamanda koyu bir kıvam elde etmek için mascarponeyi oda sıcaklığında bir süre bekletin ve yumuşamasını sağlayın.
  • Bisküvileri süte iyice batırın, ancak fazla bekletmeyin. Bisküvilerin sıvıyı emmesi önemlidir, ancak çok uzun süre bekletilirse dağılabilirler.
  • Tiramisu, en az birkaç saat veya tercihen bir gece buzdolabında dinlendirilmelidir. Bu, bisküvilerin yumuşamasını ve tatların iyice birleşmesini sağlayacaktır.

Tarif Kategorileri

Meyveli Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Kolay Sütlü Tatlılar Farklı Tatlı Tarifleri Sütlü Tatlılar

Benzer Tarifler

Air Fryer'da Elma Cips
Kaiserschmarrn
Bal kabaklı sufle
Bal Kabaklı Tiramisu
Kaymaklı Bal Kabağı Tatlısı
Mangolu pasta