Üzüm; vücudu nemlendirmeye yardımcı olan diyet lifi, sağlıklı karbonhidratlar, antioksidanlar ve orta miktarda protein içeren yüksek su içeriğine sahiptir.
- Çikolatayı benmari usulü eritin. Servis kavanozlarının veya bardakların ağız kısmına dekoratif bir şekilde yani fotoğrafta gördüğünüz gibi batırın. Buzdolabına alıp soğumaya bırakın.
- Vanilyalı pudingi, vişne suyunu ve sütü tencereye alın. Sürekli karıştırarak yoğun bir kıvam elde edene kadar pişirin. Ocaktan almaya 5 dakika kala blender’da püre haline getirdiğiniz vişnelere tereyağını ilave edin. Pürüzsüz bir kıvam aldıktan sonra ocaktan alın. Arada bir kaşıkla karıştırıp ılıtın.
- Çikolatası donmuş servis bardaklarına tatlıyı paylaştırın. Tekrar buzdolabına alıp soğuması için bekletin.
- Üzeri için sütü, nişastayı, şekeri ve tarçını sos tenceresine alın. Sürekli karıştırarak yoğun bir kıvam elde edinceye kadar pişirin. Ocaktan almaya birkaç dakika kala vişne tanelerini ekleyin. 1 dakika kadar karıştırıp ocaktan alın. Vişneli karışım soğuyunca servis bardaklarına, yani tatlının üzerlerine paylaştırın. Vişneli soğuk tatlıyı tekrar buzdolabına alın. 1-2 saat beklettikten sonra dondurma ile servis yapın.
Vişneli sütlü tatlı tarifi için tıklayın