Keki için
Dolgusu için
Üzeri için
Servis için
Keki için, un, toz şeker ve bir tutam kadar tuzu geniş bir kapta harmanlayın. Tereyağını ilave edip bir mikser yardımıyla çırpın. Suyu ilave ederek sert kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Hamuru iki bezeye ayırın. Bezeleri streç filmle sarıp buzdolabında bir saat dinlendirin. Dolgusu için, yıkayıp süzdüğünüz üzümleri geniş bir tencereye alın. Limon suyunu ilave edip üzümler suyunu bırakıncaya kadar, yaklaşık 7 dakika pişirin. Ocaktan alıp süzün. Üzüm tanelerini ayırıp suyu tekrar tencereye alın. Toz şekeri ilave edip şeker tamamen eriyinceye kadar kaynatıp ocaktan alın. Dinlenen hamurları unlanmış tezgah üzerine alıp bir merdane yardımıyla açın. Açtığınız hamurları buzdolabında 15 dakika daha dinlendirin. Hamurlardan bir tanesini hafif yağladığınız yuvarlak fırın kalıbının tabanına yayın. Üzerine üzümlü dolguyu yayın. Diğer hamurun üzerine kurabiye kalıbıyla yuvarlak şekiller vererek dolgulu malzemeyi kaplayın. Bir fırça yardımıyla üzerine yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Ilındıktan sonra yanında krema ile ılık servis yapın.