Taze Şeftali Ve Ahududulu Clafouti
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Taze Şeftali Ve Ahududulu Clafouti Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için

Taze Şeftali Ve Ahududulu Clafouti

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Fırınınızı 180 derecede ısıtın. Fırın kabınızı yağlayın. Toz şeker dökerek hafifçe kaplayıp kenara alın.
  2. Bir karıştırma kabında dilimlenmiş şeftalileri, limon kabuğunu, limon suyunu, 1 yemek kaşığı toz şekeri ve ahududuları, meyveleri zedelemeden karıştırıp kenara alın.
  3. Bir blender’ın kabında toz şekeri, bademi ve vanilya özütünü, yumurtaları, sütü, kremayı, unu ve tuzu birleştirin. 1 dakika, köpürene kadar çekin. Meyveyi ve sıvıları fırın kabına dökün. Kremalı karışımı yavaşça üzerine dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 45- 50 dakika pişirin. Clafouti’yi 15-20 dakika soğutun ve (Dilerseniz kremşantiyle) servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Öğle Yemeği Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

İncirli crumble
Yaban mersinli chia puding
Yaban mersinli cheesecake
Air Fryer'da şeftali tatlısı
Kestane Reçeli
Cennet Hurması Reçeli