Tarte Tatin
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Fransız mutfağının geleneksel lezzetleri arasında yer alan tarte tatin, meyvelerin şeker ve tereyağı ile karamelize edilmesiyle hazırlanır. Fransız tatlıları arasında çok sevilen ve dünyaya yayılan tarte tatin, genellikle elma ve portakal dilimleri ile hazırlanır. Tarte tatin yapımında kullanılan meyveler, karamelize edildikten sonra hamur ile buluşturulur. Bu tatlıyı diğerlerinden ayıran en önemli özellik ise, meyvelerin tepsinin dibine dizilmesidir. Peki, tarte tatin nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, nefis mi nefis tarte tatin tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak portakallı tarte tatin ve çilekli tart tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarte Tatin Tarifi İçin

Malzemeler

Tarte Tatin

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İlk olarak kırmızı ve yeşil elmaların kabuklarını soyun. Elmaları dört parçaya bölerek çekirdeklerini alın.
  2. Su ve şekeri derin bir tava içerisine alın. Üzerine tereyağını ilave edin.
  3. Orta ateşte kaynayan bu karışım, karamel rengini almaya başladığında dilimlediğiniz elmaları ekleyin.
  4. Yumuşayan elmaları, sosuyla birlikte tart kalıbının tabanına dökün.
  5. Elmaları düzenli ve sık bir şekilde yerleştirmeye çalışın.
  6. Oda sıcaklığında bekleyen ve çözülen milföyleri, unlanmış mutfak tezgahına alın ve yan yana dizin.
  7. Milföyleri merdane yardımıyla yuvarlak bir şekilde açın ve tart kalıbından büyük olmasını sağlayın.
  8. Soğuyan elma dilimlerinin üzerine, açtığınız tart hamurunu yerleştirin.
  9. Dışarıda kalan kısımları, tart kalıbının taban kısmına doğru ittirin. Bu sayede sosun yüzeye çıkmasını önleyebilirsiniz.
  10. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında tartınızı 25-30 dakika kadar pişirin.
  11. Pişen tartı ters çevirerek servis tabağına alın ve dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Tarte Tatin Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Karamel karışımına aroma katmak için, çubuk tarçın, yıldız anason veya karanfil ekleyebilirsiniz.
  2. Tek tek açtığınız milföy hamurlarını meyvelerle birlikte, daha küçük porsiyonluk kalıplara da koyabilirsiniz.
  3. Eğer karamel yapımında baharat kullanacaksanız, sosu kalıba aktarırken mutlaka baharatları çıkartın.
  4. Sosun pişerken yüzeye çıkmasını önlemek için, tart hamurunu tabana doğru katlayın.
  5. Tart hamurunu meyvelerin üzerine yerleştirdikten sonra, hamura kürdan batırarak 3-4 yerinden delik açın.

1 Dilim Tarte Tatin Kaç Kalori?

  1. Tarte tatinin bir dilimi, yaklaşık 320 kaloridir.

Tarif Kategorileri

MasterChef Tarifleri Fransız Mutfağı Meyveli Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Tart Tarifleri Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

İncirli crumble
Yaban mersinli chia puding
Yaban mersinli cheesecake
Air Fryer'da şeftali tatlısı
Kestane Reçeli
Cennet Hurması Reçeli