SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Meyveli Tatlı Tarifleri
Şeftali Soslu Panna Cotta
Şeftali Soslu Panna Cotta
Güncelleme tarihi:
31 Aralık 2020
Hazırlanma Süresi :
20 dakika
Pişirme Süresi :
15 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Şeftali Soslu Panna Cotta Tarifi İçin
Malzemeler
Malzemeler
1 litre krema
300 ml süt
300 gr toz şeker
20 gr toz jelatin
Şeftalili sos için
1 kg şeftali
250 gr toz şeker
Şeftali Soslu Panna Cotta
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Krema, süt ve şekeri derin bir kapta karıştırarak kaynatın.
Kaynama noktasına gelince jelatini ilave edip tekrar karıştırın.
10 dakika kaynatıp ince tel süzgeçten süzüp servis yapacağınız bardakları, üst tarafında iki parmak boşluk bırakarak doldurun.
Soğuyan panna cotta’ları buzdolabına alıp bir gün bekletin. Şeftalinin kabuğunu soyup blender’dan geçirin.
Şekerini ilave edip sos kıvamına gelinceye kadar pişirin.
Panna cotta’ların üzerine ilave edip tekrar buzdolabına alın. 4 saat bekletin. İyice donduktan sonra dolaptan çıkarıp servis yapın.
Tarif Kategorileri
Çay Saati Tarifleri
Sütlü Tatlılar
Diğer Tarifler
Meyveli Tatlı Tarifleri
Tatlı Tarifleri
İtalyan Mutfağı Yemekleri
Benzer Tarifler
İncirli crumble
Yaban mersinli chia puding
Yaban mersinli cheesecake
Air Fryer'da şeftali tatlısı
Kestane Reçeli
Cennet Hurması Reçeli