- Portakal kabuğunu 5 mm kalınlığında jülyen
doğrayın ve suyunu
2- 3 kere değiştirerek kaynatın. Kaynadıktan sonra süzüp
150 ml su ve 70 g toz şeker ile 2-3 dakika
daha kaynatın.
- Portakal şurubunu ılıtın
ve süzdükten sonra ayrı bir kaba alın. 40 g portakal
kabuğunu küp şeklinde kesin. Şuruba 40 g toz şeker
ilave edin.
- Dolgu için derin bir kabın içinde
ricotta peynirini, pudra şekeri, parçalara
ayrılmış çikolata, ufalanmış acı badem ve
kedi dili bisküvisi, önceden doğranmış portakal
kabuğu ile karıştırın.
- Armutları alaca soyup
alt kısımlarını düzleştirmek için bıçak
ile kesin. Armutların çekirdeklerini çıkartıp
ortasını oyduktan sonra ricotta peynirli
dolguyla doldurun.
- Üzerine iri taneli toz şeker
serpin. Tereyağı sürdüğünüz yağlı
pişirme kağıdı serili fırın tepsisine armutları
dizin.
- Daha sonra şurubun yarısını ekleyip
toz şeker serpin ve önceden ısıtılmış 200
derece fırında 20 dakika pişirin.
- Dolmalık
fıstık, Antep fıstığı, portakal kabuğu ve şurubu
ile süsleyebilirsiniz.
- Dilerseniz ricottalı armudu, şeftalili dondurma ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Ricottalı Armut Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Tarife başlarken portakal kabuklarının suyunu mutlaka değiştirin. Bu sayede acı tadının gitmesini sağlayabilirsiniz.
- Portakal yerine mandalina veya çilek şurubu kullanarak aromasını değiştirebilirsiniz.
- Toz şeker yerine pudra şekeri kullanacaksanız, ölçüsünü azaltabilirsiniz. Dilerseniz esmer şeker de kullanabilirsiniz.
- Kullanacağınız meyvelerin tadına bakın. Taze ve olgun olduklarından emin olun.
1 Porsiyon Ricottalı Armut Kaç Kaloridir?
Yumuşak bir şekilde sunulan ricottalı armudun bir porsiyonu, yaklaşık 210 kaloridir. Şeker ve kilo kontrolünde olanların ölçülü bir şekilde tüketmesi tavsiye edilir.
Çay sohbetlerinde ve akşam yemeklerinden sonra sunulan meyveli tatlılar sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, kolayca hazırlayabileceğiniz elmalı kurabiye tarifine göz atabilirsiniz.