Kek hamuru için, verilen malzemeleri hamur kabında karıştırıp iyice çırpın. Fırını 180 dereceye ayarlayın.
Kalp şeklindeki kalıbı hafif yağlayıp hamuru boşaltın. Sıcak fırına verip 20 dakika kadar pişirin. Soğumaya bırakın.
Kremayı hazırlamak için süt, un, yumurta sarısı, tozşeker ve vanilyayı bir tencereye alın.
Sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin ve soğumaya bırakın. Frambuazları dondurucudan çıkarıp çözdürün.
Keki kalıptan çıkarıp keskin bir bıçakla enine 3 eşit dilime kesin. Alt dilimin üzerini krema ile kaplayın.
Frambuazların yarısından çoğunu kremanın üzerine dizin. Frambuazların üzerini de krem şantinin yarısı ile kaplayın.
Kalan frambuazları blenderle ezip kalan çırpılmış krem şanti ile iyice karıştırın.
Elde ettiğiniz pembe krema ile pastanın üzerini ve etrafını kaplayıp dilediğiniz şekilde süsleyin. Buzdolabında 2 saat bekletip dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Püf Noktası
BEYAZ PASTA İÇİN; Her iki pastanın da hazırlanışı aynı. Ancak dikdörtgen pasta sade krem şanti ile kaplanmış ve keki dikdörtgen kalıpta hazırlanmıştır. Frambuazlar pasta arasında kullanılmış.