Gülgiller ailesinden olan mürdüm eriğinin ana vatanı Anadolu topraklarıdır. 20. yüzyılda Avrupa ülkelerine yayılmaya başlayan bu meyve, özellikle İsviçre ve Fransa'da kurutularak tüketilir. İçeriğinde bulunan C vitamini sayesinde vücut direncini ve bağışıklığı güçlendirir. Tatlı tariflerinde sıkça kullanılan mürdüm eriği, kan yapıcı özelliği ile reçel yapımında da kullanılır. Malzemeleriniz hazırsa, sağlıklı ve pratik mürdüm eriği reçeli tarifine başlayabiliriz.
Kahvaltı sofralarını zenginleştirmek için sunulan pratik tatlı tariflerine göz atmayı unutmayın. Dilerseniz, mevsimin en güzel meyveleriyle hazırlanan domates reçelini deneyerek kalp sağlığınızı koruyabilirsiniz.
1 Porsiyon Mürdüm Eriği Reçeli Kaç Kaloridir?