Misafirlerinize ya da kendinize lezzetli atıştırmalıklar hazırmaya ne dersiniz? Görüntüsü ve tadı ile bayılcağınız tatlılar sofralarınıza da çok yakışacak. Malzemeleriniz ve siz hazırsanız tarifin detayları aşağıda.
Bisküvileri robottan geçirin. Küçük bir kasede petibör kaplar için olan malzemeleri karıştırın ve elle yoğurarak hamur haline getirin.
Elinizle bastırarak muffin kalıplarının içine yerleştirin.
Fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Kalıpların içinde soğumaya bırakın.
Kremayı hazırlamak için bir tencereye yağ hariç tüm malzemeleri koyun ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
Koyulaşınca 2 dakika daha karıştırın.
Ateşten alıp yağı ilave ettikten sonra karıştırmaya devam edin.
Pötibör kaplarını kalıplardan çıkarın ve içlerini krema ile doldurun.
Üstlerine dilediğiniz meyveleri dizin. Küçük bir kaşıkla, paket talimatlarına göre hazırladığınız jöleden meyvelerin üzerine dökün. Jöle kısmı donuncaya kadar, yaklaşık 2 saat buzdolabında bekletin.
Servis Önerisi
Çay ve kahve ile servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
Mevsimine ya da damak tadınıza göre meyveleri değiştirebilirsiniz.
Hazır bisküvi kullanmak yerine kendiniz hazırlayabilir ya da yulaflı farklı bisküviler tercih edebilirsiniz.