Limonlu Pankek
Selin Hıdır
620 Tarif       0 Takipçi
Limonlu Pankek
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Limonlu Pankek Tarifi: Ferah limon aromasıyla güne neşeli bir başlangıç yapın! Yumuşacık dokusuyla damak çatlatan limonlu pankek tarifi, kahvaltı sofralarınızı renklendirirken, çay saatlerinizin de favorisi olacak. Peki; limonlu pankek nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...

Elmalı Pankek tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Limonlu Pankek kaç kaloridir?

Bir porsiyon Limonlu Pankek 380 kaloridir.

Limonlu Pankek Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri İçin:

Limonlu Pankek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Süt ile limon suyunu bir kapta karıştırıp 5-10 dakika bekletin. 
  2. Ayrı bir kapta yumurta, şeker ve tereyağını çırpın. Limon kabuğu rendesini de ekleyin.
  3. Sütlü karışımı yumurtalı karışıma ekleyip karıştırın.
  4. Un, kabartma tozu, karbonat ve tuzu eleyerek ekleyin. Tüm malzemeleri pürüzsüz ama çok fazla çırpmadan bir araya getirin.
  5. Tavayı hafifçe yağlayıp orta ateşte ısıtın. Karışımdan 1 kepçe dökerek pankekleri pişirin. Üzeri göz göz olunca çevirin ve diğer yüzünü de pişirin.
  6. Pankekleri sıcak servis edin. Üzerine pudra şekeri serpebilir, bal gezdirebilir ya da taze meyvelerle süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • 2 yemek kaşığı limon suyu + 1 yemek kaşığı pudra şekeri + 1 tatlı kaşığı tereyağını karıştırıp hafifçe ısıtın. Ilık sosu pankeklerin üzerine gezdirin.
  • Özellikle çilek, böğürtlen, yaban mersini gibi kırmızı meyveler limonla çok yakışır. Renk ve aroma dengesi için harika bir tercih.
  • Pankeklerin üzerine ince bir tabaka pudra şekeri serpin; görüntüsü kadar tadı da etkileyici olur.
  • Limonun ekşiliğini dengelemek için doğal bal veya maple syrup (akçaağaç şurubu) ile servis yapabilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Limon kabuğu rendesini fazla kaçırmayın beyaz kısmı acımsı olduğu için sadece sarı kısmı rendeleyin.
  • Sütü limonla kestirmek önemli bu sayede kabartma etkisi artar, pankekler daha yumuşak ve kabarık olur.
  • Harcı fazla çırpmayın pankek hamuru hafif pütürlü kalmalı. Aksi takdirde sert pankekler elde edersiniz.
  • Tavayı iyi ısıtın ama yakmayın orta ateşte, tavanın tamamen ısınmasını bekleyin. Aksi halde pankekler eşit pişmez.
  • Her pankek arasında tavayı hafifçe yağlayın böylece dışı hafif kızarmış, içi yumuşak pankekler elde edersiniz.

Tarif Kategorileri

Tatlı Tarifleri Pratik Tatlı Tarifleri Tatlı Hamur İşi Tarifleri Farklı Tatlı Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Ananaslı Puding Tarifi
Karpuz Reçeli
Mini Elmalı Tartlar
Beyaz Kiraz Reçeli
Portakallı Lokum
Ananas Reçeli