Limon Soslu Blondie
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Limon soslu blondie, genellikle "blondie" olarak bilinen bir tür kekin limon aromalı versiyonudur. Blondie, klasik bir brownie gibi fakat çikolata yerine şeker, tereyağı ve un gibi malzemelerle yapılan bir tatlıdır. Limon soslu blondie ise bu temel yapıya limon aroması eklenerek yapılan bir çeşittir. Malzemeler hazırsa, Limon soslu blondie tarifinin detaylarına geçelim.

Limonlu çatlak kurabiye tarifi için göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Limon soslu blondie kaç kaloridir?

Bir porsiyon Limon soslu blondie 240 kaloridir.

Limon Soslu Blondie Tarifi İçin

Malzemeler

Kreması için;

Limon Soslu Blondie

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Derin bir kabın içerisine oda sıcaklığındaki tereyağı, şeker ve yumurtayı çırpın.
  2. Karışıma kuru malzemeleri azar azar ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  3. Son olarak parçalanmış beyaz çikolatayı ilave edin ve karıştırın.
  4. Kullanacağınız fırın kabını yağlayın ve kek harcını içine döküp eşit bir şekilde yayın.
  5. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirin.
  6. Fırından çıkan keki soğumaya bırakın.
  7. Bir tencereye limon kabuğu rendesi, limon suyu, su, şeker ve nişasta ekleyin.
  8. Şeker ve nişasta eriyip kıvam aldıktan sonra ocaktan alın.
  9. Üzerine yumurta sarısını ekleyip hızlıca çırpın.
  10. Son olarak tereyağını ekleyip iyice karıştırın.
  11. Krema soğumadan  blondie'nin üzerine dökün ve eşit şekilde yayın.
  12. Limon soslu blondie servise hazır. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Limon soslu blondie'nin üzerine hafifçe pudra şekeri serpip ardından kekin üzerine ince dilimlenmiş limon dilimleri yerleştirerek süsleyebilirsiniz.
  • Limon soslu blondie dilimlerini vanilyalı dondurma ile birlikte servis edin.
  • Servis tabağına yerleştirdiğiniz kek dilimlerinin üzerine taze nane yaprakları ile servis edebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Limon sosunu ocaktan almadan önce kıvam alması için yeterince pişirin, ancak nişastanın topaklanmasını önlemek için sürekli karıştırın.
  • Tereyağı, şeker ve yumurtayı iyice çırptıktan sonra kuru malzemeleri eklerken homojen bir karışım elde edin.
  • Limon sosu için kullanacağınız limon suyu miktarını tarife uyarak kullanın.
  • Keki fırından çıkardıktan sonra önce oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Sonra üzerine limon sosunu dökün ve soğuk olarak servis edin.

Tarif Kategorileri

Farklı Tatlı Tarifleri Pratik Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Air Fryer'da Elma Cips
Kaiserschmarrn
Bal kabaklı sufle
Bal Kabaklı Tiramisu
Kaymaklı Bal Kabağı Tatlısı
Mangolu pasta