Kahvaltı sofralarına renk katacak bir tarifimiz var. Ana vatanı Kuzay Anadolu olarak bilinen kiraz, ülkemizde en çok Marmara ve Ege Bölgesi'nde yetiştirilir. Güçlü bir antioksidan kaynağı olan kiraz, kalp hastalıkları ve bazı kanser türlerine karşı vücudu korur. Kansızlığın giderilmesinde de etkili olan bu meyve, obezite ve diyabete karşı oldukça etkilidir. Peki, şifa deposu olarak bilinen kiraz reçeli nasıl yapılır? Listedeki malzemeleri hazır ettiyseniz, kiraz reçeli tarifi için detaylara geçebiliriz.
Alternatif olarak çilek reçeli ve vişne reçeli tarifini de deneyebilirsiniz. İçinde kiraz olsun gerisi önemli değil diyenler için de nefis bir önerimiz var. Özel günlerinize neşe katacak kirazlı pasta tarifini notlarınız arasına eklemeyi unutmayın.
Kiraz Reçeli Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
1 Porsiyon Kiraz Reçeli Kaç Kalori?