Kaymaklı Bal Kabağı Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Şef Yıldız Öz Samaha'dan mutlaka denemeniz gereken bal kabağı tatlısını sizlerin beğenisine sunuyoruz.

Kaymaklı Bal Kabağı Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için:

Kaymaklı Bal Kabağı Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kabağı güzelce soyup yuvarlak şekilde dilimleyin. Geniş bir tencereye, dilimlediğiniz kabakları üst üste gelmeyecek şekilde dizin. 
  2. Ardından şekeri üzerine serperek kabak suyunu salana kadar bekletin. Tencereyi ocağın üstüne alın. 
  3. Çok az su ve tarçın ekleyerek kısık ateşte hafif yumuşayıncaya kadar pişirin. 
  4. Pişen tatlıları soğumaları için tencereden alın. Üzerine kaymak, ceviz ya da bal ilave ederek servis edin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Davet Yemekleri Özel Günler Meyveli Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Bal Kabaklı Tiramisu
Mangolu pasta
İncirli milföy tatlısı
İncirli crumble
Yaban mersinli chia puding
Yaban mersinli cheesecake