SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Meyveli Tatlı Tarifleri
Kayısılı Ve Peynirli Graten
Kayısılı Ve Peynirli Graten
Güncelleme tarihi:
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi :
10 dakika
Pişirme Süresi :
20 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Kayısılı Ve Peynirli Graten Tarifi İçin
Malzemeler
Malzemeler
500 gr kayısı
75 gr pudra şekeri
200 gr labne peyniri
75 ml su
İri çekilmiş badem
75 gr ufalanmış yulaflı bisküvi
Üzeri için
File badem
Kayısılı Ve Peynirli Graten
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Kayısıları ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkarın. Tencereye dizip pudra şekeri serpin.
Su ilave edip şekilleri bozulmadan kalacak şekilde kısık ateşte pişirin.
Kayısıları süzüp çukur kısımları üste bakacak şekilde porselen fırın kabına dizin.
Kayısıları pişirdiğiniz şurubu labne peynirine ekleyin. İri çekilmiş badem ekleyip karıştırın.
Peynirli karışımı kayısıların üzerine yayın. Ufalanmış yulaflı bisküvileri peynirin üzerine bolca serpin.
File badem serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Bekletmeden servis yapın.
Tarif Kategorileri
Meyveli Tatlı Tarifleri
Tatlı Tarifleri
Diğer Tarifler
Çay Saati Tarifleri
Peynirli Tarifler
Benzer Tarifler
Air Fryer'da Elma Cips
Kaiserschmarrn
Bal kabaklı sufle
Bal Kabaklı Tiramisu
Kaymaklı Bal Kabağı Tatlısı
Mangolu pasta