Kayısılı-Şeftalili Yoğurt Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kayısılı-Şeftalili Yoğurt Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Kayısılı-Şeftalili Yoğurt Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Suyu bir kaseye alıp toz jelatini üzerine serpiştirin ve 10 dakika bekletin. Şeftalilerin kabuğunu soyup irice doğrayın. Kayısıların çekirdeklerini çıkararak şeftalilere ekleyin ve püre haline getirin. Pudra şekeri ve vanilya ilave edip sos tenceresinde birkaç dakika pişirin. Jelatini içine ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Kremayı koyulaşıncaya kadar çırpın. Yoğurt ve şeftali püresini ayrı bir kasede karıştırıp kremaya ekleyin. Karışımı içine streç film konmuş kaselere paylaştırıp derin dondurucuda en az 2 saat bekletin. Tatlıları ters çevirerek servis tabağına aktarın. Üzerini şeftali ve kayısı dilimleri ile süsleyerek servis yapın. 

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

İncirli crumble
Yaban mersinli chia puding
Yaban mersinli cheesecake
Air Fryer'da şeftali tatlısı
Kestane Reçeli
Cennet Hurması Reçeli