Karpuz Suyu
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yaz aylarının en sevilen meyvesi olan karpuzu, bu kez içecek olarak tüketmeye ne dersiniz? Yalnızca 4 malzemeden oluşan karpuz suyu, sıcak havalarda ferahlamanızı sağlayacak içeceklerden biridir. Hem sade bir şekilde, hem de yemeklerin yanında tüketilebilir. Malzemeler hazırsa, şık sunumu ve lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakan karpuz suyu tarifi için detaylara geçebiliriz. 

Daha fazlası için karpuzlu tariflere göz atın.

1 Porsiyon Karpuz Suyu Kaç Kalori?

1 su bardağı karpuz suyu, yaklaşık 80 kalori değerindedir. Ancak şeker oranı yüksek olduğu için, ölçülü bir şekilde tüketilmesi önerilir.

Karpuz Suyu Tarifi İçin

Malzemeler

Karpuz Suyu

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Karpuzu dilimleyin ve küçük parçalara bölün.
  2. Karpuzları süzgece koyun ve altına bir kase yerleştirin.
  3. Ezici bir aletle karpuzlara bastırarak suyunu çıkarın.
  4. Limonları sıkın ve limon suyunu karpuz suyuna ekleyin.
  5. Pudra şekeri ekleyerek güzelce karıştırın. 
  6. Hazırladığınız karışımı, buz dolu bardaklara paylaştırın. Soğuk bir şekilde tüketin. Afiyet olsun.
  Püf Noktası
  • Karpuzu blenderdan geçirerek de karpuz suyu hazırlayabilirsiniz. Ancak pütürlü bir kıvam istemiyorsanız, mutlaka suyunu sıkmanız ve süzgeçten geçirmeniz gerekir.
  • İsteğe göre limon, böğürtlen, yaban mersini gibi meyvelerle süsleyebilirsiniz.
  • Pudra şekerini damak zevkinize göre azaltabilir veya artırabilirsiniz.
  • Karpuz suyunu hazırladıktan sonra, bardaklara taze nane yaprakları ekleyerek fresh bir aroma katabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Soğuk İçecekler Soğuk Alkolsüz Kokteyl İçecek Tarifleri Alkolsüz İçecekler

Benzer Tarifler

İncirli crumble
Yaban mersinli chia puding
Yaban mersinli cheesecake
Air Fryer'da şeftali tatlısı
Kestane Reçeli
Cennet Hurması Reçeli