Karadut Şurubu
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Hem sağlıklı, hem de lezzetli ve serinletici bir içecek tarifi ile karşınızdayız. Karadut meyvesinden yapılan bu şurup, mucizevi etkileri ile sofraların yıldızı olacak. Karadut şurubunun faydaları nelerdir? diye merak edenler için; karadut şurubu sindirim sistemini düzenleyerek yemek sonrasında oluşan şişkinlikleri giderir. Ilık olarak tüketildiğinde boğaz ağrısı ve öksürüğün azalmasına yardımcı olur. Ağız yaraları ve iltihapların daha hızlı iyileşmesini sağlar. Kan yapıcı etkisi olduğu için anemi hastalığına iyi gelir. Özellikle hamilelik döneminde tüketilmesi önerilir. Aynı zamanda kan şekerini düzenleyici bir etkisi de mevcuttur. Peki, faydaları saymakla bitmeyen karadut şurubu nasıl yapılır, nasıl saklanır? Listedeki malzemeleri hazır ettiyseniz, evde karadut şurubu yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

İçinde karadut olsun da ne olursa olsun diyorsanız, nefis karadut reçeli tarifini deneyebilirsiniz. Alternatif olarak ev yapımı çilek suyu tarifine göz atmayı unutmayın.

Karadut Şurubu Tarifi İçin

Malzemeler

Karadut Şurubu

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İlk olarak karadutların saplarını ve yapraklarını temizleyin.
  2. Ardından karadutları geniş bir kap içerisine alın ve üzerine bol su ekleyin. 2-3 dakika bu şekilde beklettikten sonra suyunu süzün.
  3. Karadutları ezmeden geniş tencere içerisine alın. İçerisinde yabancı madde ya da yaprak olmadığından emin olun.
  4. Karadutların üzerine, ölçüsü verilen miktarda toz şeker, su ve limon suyunu ekleyin.
  5. Karadutları kaynayıncaya kadar pişirin. Yoğun bir kıvam aldığında tencereyi ocaktan alın.
  6. Boş bir kabın üzerine süzgeç koyun ve karadut şurubunu süzerek kaplara doldurun.
  7. Kaplarda kalan karadut şurubunu cam kavanozlarda saklayabilirsiniz. Afiyet olsun.

Karadut Şurubu Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Karadutları güzel bir şekilde ayıklamak, şurubun daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.
  2. Karadutları pişirirken çok fazla ezilmemelerine dikkat edin.
  3. Karadut şurubunu uzun süre saklayabilmek için, içerisine limon tuzu ekleyin.
  4. 1 kilogramlık karaduta, 1 tatlı kaşığı limon tuzu ekleyebilirsiniz.
  5. Karadutları kaplara boşaltırken süzgeç yerine temiz tülbent de kullanabilirsiniz.
  6. Hazırladığınız şurubu cam şişe veya cam kavanozlarda, serin bir yerde muhafaza edin.

1 Bardak Karadut Şurubu Kaç Kalori?

  1. Bir bardak karadut şurubu, yaklaşık 95 kaloridir. Kilo kontrolünü hedefleyen diyetler de ölçülü bir şekilde tüketilmesi önerilir.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri İçecek Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Air Fryer'da Elma Cips
Kaiserschmarrn
Bal kabaklı sufle
Bal Kabaklı Tiramisu
Kaymaklı Bal Kabağı Tatlısı
Mangolu pasta