Hürrem Gözü Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İsmini Hürrem Sultan'ın meşhur yeşil gözlerinden alan bu tatlı, hem şık sunumu, hem de lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakır. Sütlü tatlı severlerin vazgeçemediği bu tatlı, yalnızca 6 malzemeden oluşuyor. Üstelik çay saatlerinde veya misafir ağırlarken de gönül rahatlığıyla sunabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, nefis Hürrem sultan tatlısı tarifi için detaylara geçebiliriz.

Prenses tatlısına göz atmayı unutmayın.

Hürrem Gözü Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Muhallebi için:

Hürrem Gözü Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle jölenin arkasında yazan talimatlara göre kivili jöleyi hazırlayın.
  2. Hazırladığınız kivili jöleyi, küçük kupların yarısına gelecek şekilde doldurun.
  3. Jöle katılaşmadan önce, ince ince dilimlediğiniz kivileri kupların ortasına yerleştirin. 
  4. Muhallebi için, süt, toz şeker, elenmiş un ve nişastayı bir tencerede karıştırın.
  5. Muhallebi koyulaştığında altını kapatın ve kivili jölenin üzerine ekleyin. 
  6. Tatlıyı buzdolabında en az 2 saat dinlendirin. Ardından ters çevirerek servis edin. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Hürrem gözü tatlısını kısır ve yoğurtlu kek eşliğinde sunabilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Jöleyi hazırladıktan sonra buzdolabında soğumasını bekleyin. Muhallebi sıcakken jöle mutlaka soğumuş olmalıdır. 
  • Kivileri, jöleyi dökmeden önce de kuplara yerleştirebilirsiniz.
  • Muhallebinin topaklanmaması için un ve nişastayı elekten geçirin.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Tatlı Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Sütlü Tatlılar Kolay Sütlü Tatlılar

Benzer Tarifler

Air Fryer'da Elma Cips
Kaiserschmarrn
Bal kabaklı sufle
Bal Kabaklı Tiramisu
Kaymaklı Bal Kabağı Tatlısı
Mangolu pasta