Frambuaz Soslu Sakız Muhallebesi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Frambuaz Soslu Sakız Muhallebesi Tarifi İçin

Malzemeler

Frambuaz sos için:

Frambuaz Soslu Sakız Muhallebesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Su, soğuk süt, şeker, nişasta ve toz haline getirilmiş damla sakızını bir tencereye koyup çırpma teli yardımıyla karıştırın.
  2. Tencereyi ocağın üzerine alıp orta ısılı ateşte karıştırmaya devam edin. Kaynayınca ocaktan alıp karıştırarak soğutun.
  3. Çilek suyunu, frambuaz püresini, toz şekeri ve nişastayı başka bir tencereye koyup, çırpma teli yardımıyla karıştırın. Ocağın üzerine alıp kısık ateşte karıştırmaya devam edin ve kaynatın.
  4. Kuplara önce muhallebi, daha sonra ılık hale gelmiş frambuazlı sos dökerek kat kat doldurun. Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Akşam Yemeği Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Air Fryer'da Elma Cips
Kaiserschmarrn
Bal kabaklı sufle
Bal Kabaklı Tiramisu
Kaymaklı Bal Kabağı Tatlısı
Mangolu pasta